KFUM Spejderne Nydam Distrikt

Familiespejder

Familiespejder er en enhed i gruppen der består af familier – det vil sige børn og voksne.

Målgruppen for familiespejder er familier, der har børn mellem 3 – 6 år. Familiespejderenheden kan for eksempel inddeles i kuld efter børnenes alder eller interesser.

Familiespejder tager udgangspunkt i emnerne natur, leg og oplevelse. Familiespejder er fælles oplevelser for hele familien, gennem aktiviteter for børn sammen med deres forældre.

Vi har samlet informationer for nye familiespejdere i en folder. Du kan læse med her.

Vild natur, hvor du bor

Vores natur har fem fyrtårnsprojekter, hvoraf KFUM-Spejderne bidrager til ‘Vild natur, hvor du bor.’ Denne del af projektet handler om at inspirere danskerne til at dyrke den vilde natur. For ved at give naturen plads til at udfolde sig, hjælper vi med at fremme biodiversiteten.

Måden vi arbejder på, er ved at udforme forskellige typer inspirrationsmaterialer, som henvender sig til forskellige aldersgrupper og typer. I samarbejde med frivillige har vi skabt inspirationshæfter, som skal gøre det nemmere for alle – også de der ikke er vant til at færdes i naturen –  at komme ud og dyrke naturen, hvor de bor. For de, der i forvejen bruger naturen mere afholdte vi i sensommeren 2020 kurser, hvor vi uddannede vild have-mentorer, som nu er ude at lære fra sig og selv lave vild natur, hvor de bor.

Det primære formål med projektet er at give alle et forhold til naturen og skabe en accept af den vilde natur. Vi skal væk fra det steriliserede og skabe hjem for det naturlige, så vores vilde venner også har steder at bo.

Der er udgivet aktiviteteshæfter, som du kan hente på denne side her.

Kilde: KFUM Spejderne  [kfumspejderne.dk/projekter}